Slutborrat

Jaha, jag skrev senast om borrning. Nu har det definitivt inte varit någon borrning sedan dess. Eller snarare såhär: jag gjorde ett försök till! Två dagar efter det första försöket borrade jag ett halvt hål till. Tog sådär 5 minuter. Men då hörde jag att det ringde på dörren, en rosenrasande granne som skällde ut mig efter noter om att man får inte hålla på såhär kväll efter kväll. Jag var förstående och snäll. Klart att jag förstår att det lät fruktansvärt mycket. Och att 5 minuter av vibrerande betongvägg kan få en att tappa fattningen. Och att det vore kanske bäst att borra mitt på dagen en vardag och inte kl 20 på kvällen. Efter att ha lagt lappar i hela trappuppgångens postfack. Och att kväll efter kväll kan även innebära 5 minuter ett par kvällar med en pauskväll i mellan.

Men när stackars grannen staplade upp igen, fortfarande skakad av den vrede jag orättmätigt väckt i honom så blev jag faktiskt riktigt ledsen (han sa aldrig vad han hette och bjöd mig definitivt välkommen till bostadsrättsföreningen – men frågade ändå om jag hyrde i andra hand).

Nej, ledsen så bestämde jag mig för att det här går inte. Jag vill inte skapa en grannfejd och ärligt talat såg jag inte fram emot att borra 21 hål till… Kan vara att det var en dålig borrmaskin, fel borr eller något annat. Men bland får man unna sig att bara ge upp.

Ett par dagar senare packade jag ihop hela kittet i bilen och lämnade tillbaka till Ikea och köpte trädbackar med fristående ställning hos Bauhaus. Lätt att sätta ihop och funkar perfekt. Tänk att saker kan vara så enkla ibland. Och tänk att saker man trodde var enkla kan bli så komplicerade!

Annonser

Om sigurhaf

Islänning, exeget, minoritetsaktivist, miljöpartist, körsångare och språkälskare.
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s