Choklad- och kokosrutor

Här kommer ett recepttips på ett bakverk som jag tillagade i fredags.

Choklad- och kokosrutor från leila.se

Har fått såna på jobbet där Cajsas kök huserar och har alltid tycke väldigt mycket om dem. Här är ett recept som jag testade i helgen och smakar precis lika gott! Ett enkelt recept dessutom (och snabblagat om man inte glömt kolla upp om alla ingredienser finns innan man sätter igång…).

En varning dock. Kakan är väldigt mastig och söt. Så även om du vill ta en till och sedan ytterligare ett par, gör inte det! Du kan få ont i magen :/

Kopierat från leila.se (för den som inte orkar klicka in sig dit):

1 PLÅT/24 BITAR

Choklad och kokosrutor

  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao av god kvalitet
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • ¾ dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna

Toscasmet

  1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
  2. Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

 

Annonser

Om sigurhaf

Islänning, exeget, minoritetsaktivist, miljöpartist, körsångare och språkälskare.
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s