Ledlöst i Storlien

20130221-152059.jpg

En vecka i Storlien med skidåkning, läsa, tv, brädspel och god mat. Det är så familjen har spenderat sportlovet de senaste tio åren eller så. I år var inget undantag.

Jag gick hårt ut första skidåkningsdagen i måndags och på en dryg timme hade jag åkt alla backar jag tänkte åka (dvs alla utom de svartaste backarna). Sista backen var grön, men längst ned är det lite brantare och med mycket lössnö eftersom flera backar möts där och många åker där.

Något oförsiktigt åkte jag mitt snabbaste där och helt plötsligt var jag luftburen – mellan att jag studsade i backen… Något sa KNAK och jag befarade det värsta. När jag låg stilla i backen och testade att alla lemmar var med, märkte jag att vänster arm inte svarade på mina tillrop. Där låg jag alltså och kunde inte annat. Ett antal hjälpsamma människor stannade till och erbjöd hjälp och till slut kom fjällräddning och backläkaren och bekräftade mina misstankar att armen var ur led vid axeln. En handlingskraftig fjällräddare vars namn jag aldrig uppfattade (hade fokus på annat) drog och vred armen på plats igen dör i backen. Det gick både lätt och relativt smärtfritt till (kanske morfinsprutan hjälpte?). Jag fraktades sedan ned till sjukstugan och väntade där på sjuktaxi till Åre någon halvtimme.

Morfinstinn ville de inte skicka mig ensam så Cecilia åkte med – något som gjorde att turen blev trevlig istället för tråkig och jobbig <3.

Röntgen bekräftade att armen hittat rätt igen men att det var en liten fraktur i benet – något som enligt läkaren kommer med paketet att gå ur led. Vila med armen i slinga i en vecka och rehabilitering hos sjukgymnast var ordinationen. Och en semla omedelbart!

Lite tråkigt allt att inte kunna åka skidor, men som tur var kunde jag göra allt övrigt plus prominera.

På måndag räknar jag sedan med att vara frisk nog att jobba.

20130221-152000.jpg

20130221-152036.jpg

20130221-152138.jpg

Om sigurhaf

Islänning, exeget, minoritetsaktivist, miljöpartist, körsångare och språkälskare.
Det här inlägget postades i Hälsa, Semester. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s